XIV TALLINN DESIGN FESTIVAL
16.09.—22.09.2019  
FUTURE MATERIALS




Jaga üritust

Töötuba: Kombucha teeseenejoogi valmistamise meistriklass

18.09. kell 15.30-17.00

@ Noblessneri Valukoda, Lessneri saal (Peetri 10, 10411 Tallinn, Estonia)
Õpitoa läbiviija: Riina Õun 
Kestus: 1.5 h
Töötuppa oodatud kuni 10 osalejat. 

Eelregistreerimine: info@disainioo.ee
Hind: 25€
Kombucha valmistamise meistriklassis saab õppida selle joogi kääritamist. Õpitoast saab kaasa ka oma isikliku SCOBY(sümbiootilise koloonia kasulikest bakteritest ja pärmist), et võimaldada kodust keelekaste valmistamist. Kombucha on kääritatud alkoholivaba teeseenejook, mis turgutab keha immuunsüsteemi ja hoiab soolestiku tervena mitmesuguste kasulike hapetega. Magusat suhkruga musta teed fermenteerivad kasulikud bakterid ja pärmsegu, mida tuntakse SCOBY nime all. Aja jooksul soojas keskkonnas käärima jäetud koostisosade tulemuseks on maitsev, värskendav ja toitainerikas jook. Kui SCOBY ise on paksenenud, on sellest võimalik arendada uudset biomaterjali. Riina õpetab samm-sammult, kuidas alustada oma kombucha joogi kääritamisega ja näitab, mida saab järelejäänud SCOBY´st teha. Ta on viinud läbi ulatusliku materjaliuuringu Londonis Green Lab'is, uurides alternatiivse materjali võimalusi ja tutvustab oma uurimistöö näidiseid, pakkumaks inspiratsiooni ja mõtlemisainet. Töötoa kestvus on kuni 1,5 tundi, mis hõlmab ka küsimuste ja vastuste aega.